Klíma karbantartás – egy rendkívül fontos feladat

Amennyiben klíma vásárlás előtt állunk, vagy már rendelkezünk klímával, fontos tudni, hogy felelősséggel tartozunk saját egészségünk, illetve a klímaberendezés ideális működtetéséért is. Tehát a klíma karbantartás egy rendkívül fontos feladat minden tulajdonos számára.

A klíma karbantartás mindenekelőtt azért kiemelten fontos feladat, mert a klímaberendezés használata közben az átáramló levegőből sok por rakódhat le otthonunkban, amely egy kicsit nedvesebb környezetben akár penész kialakulásához is vezethet. Mint tudjuk, a penész igencsak káros hatással van az egészségre, ugyanis akár légúti megbetegedéseket is okozhat. A legionella egy olyan baktérium, amely komoly megbetegedést is okozhat, és amely gyakran fellelhető egy nem megfelelően karbantartott klíma esetén. 

Klíma karbantartás

A klímaberendezés beltérben elhelyezett egységében megtalálhatóak különféle szűrők, amik felfogják a port, illetve az egyéb, légúti megbetegedést okozó szennyeződést. Ezáltal nagymértékben csökken a légáramlás és a klíma kihordhatja a lerakódott port. Ezeket a szűrőket ajánlatos időnként tisztítani, ugyanis ilyenkor jelentősen terhelődik a gép. Ennek következménye a nagyobb fogyasztás, és a lecsökkent élettartam is. A hőcserélő felületet (hűtőborda) is tisztítani, illetve fertőtleníteni kell – nemcsak egészségügyi okok, hanem a jobb szellőzés, és az üzemszerű működés miatt is. A másik kényes terület a kondenzvíz tálca. Ebben el tudna szaporodni a különféle baktériumok, illetve gombák. A szakszerű klíma karbantartás során egy speciális vegyszerrel végezzük el a fertőtlenítést.

A klímák kültéri egységéhez vezető csöveken keresztül jelentős mennyiségű levegő és por áramlik be az adott helyiségbe. Érdemes kitisztítani a kültéri egységet is, hiszen, ha koszos, akkor nem tud kellőképpen lehűlni. Így a klímaberendezés kompresszora is jobban leterhelődik, ezáltal megrövidül a készülék élettartama, ráadásul még több áramot is fog fogyasztani, tehát nem lesz energiahatékony. Ezért rendkívül fontos a rendszer komplett takarítása.

Klíma karbantartás csomag ajánlatunk

Csak hűtés, illetve csak fűtés esetén: 20,000,-/ 2 év, amely évi egyszeri, szezon előtti* karbantartást foglal magába.
Ha készülékével fűt is, akkor ez 40,000,-/ 2 év és évi kétszeri, szezon előtti* karbantartást tartalmaz.
Így biztosítja magának a kényelmes, és még kedvezményesebb karbantartási árakat, melyekre garanciát vállalunk!

*: Szezon előtti időszak nyáron: február 01 – április 15-ig; télen: szeptember 01 – október 15-ig.