Klíma télen – használat és megóvás

Érdemes átgondolni a klíma télen történő használatát, és ennek kapcsán a felmerülő igényeket is. Előfordulhat olyan helyzet is, amikor nyáron, a szezon kellős közepén nem jut idő a karbantartásra, vagy éppen a szakember nem tudott szabad időpontot adni a leterheltség miatt. Amennyiben emiatt elmaradt az erősen ajánlott karbantartás, akkor a klíma megóvása érdekében érdemes pótolni ezt. 

Klíma szezon – ma már máshogy használjuk

Manapság nem feltétlenül csak a szezonban vesszük hasznát, mert a klíma télen nagy szerepet kaphat otthonunk temperálásában, illetve akár fűtésre is használhatjuk. Amennyiben fontos számunkra az energiatakarékosság, úgy az átmeneti időszak alatt üzemeltetve egy olcsó, de egyben gyors megoldást kapunk. A klíma télen akár gázfűtéses, elavult megoldások árának a 60%-ért is megfelelő hőmérsékletet tud biztosítani – akár szobánként eltérő beállításokkal is.
Ügyfeleink visszajelzései alapján a klíma télen szinte mindig ki van kapcsolva, és nagyrészt inkább csak a nyári szezonban van használva.

Klíma télen – hogyan érdemes tárolni?
Klíma télen

Gyakori hiba, amikor a klíma kültéri egysége alaposan be van tekerve fóliába, vagy akár kartonpapírba. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy ez a fajta gondoskodás sajnos pont az ellenkező hatást váltja ki. Ilyenkor a változó időjárás miatt keletkező csapadék nem tud a felszínre jutni. Az így bent ragadt pára elkezdi rongálni a klíma külső egységében található elektronikákat. Ez a jelenség olyannyira veszélyes, hogy akár csekély 1 hónap leforgása alatt is teljesen tönkre tud menni a klíma kültéri egysége. Semmi esetben sem ajánljuk a klíma külső egységének bárminemű anyaggal való lefedését!

A klímaberendezések kültéri egységeit korszerű, vízzáró, és korróziómentes anyagokból alkották meg, amik lehetővé teszik a zord időjárás ellenére történő üzemelést is. A klíma kültéri egysége nyitott, így az esőzések alkalmával minden esetben kiszárad, illetve át is szellőzik. Ezért kiemelten fontos az, hogy még véletlenül se burkoljuk be a klíma kültéri egységét.

Klíma télen – szezon utáni karbantartás

Kérje Ön is szakember segítségét a tisztítás, illetve a karbantartás. Így garantálható a megfelelő és egészséges üzemelés is!