Fűtés klímával – gazdaságosabb, mint gondolná!

Ma már sokkal gazdaságosabban is megoldható a fűtés klímával. A ma elérhető, sokkal modernebb technológiák segítségével a korszerű klímaberendezések teljes mértékben el tudják látni a fűtés feladatát.

Hogyan valósul meg a fűtés klímával?

A légkondicionáló hűtés üzemmódban a kinti levegőt hűvössé alakítja át egy speciális hőszivattyú segítéségével, majd ez eljut hozzánk a beltéri egység által. Amikor a fűtés klímával van megvalósítva, akkor a helyzet változatlan, leszámítva azt, hogy a kint lévő levegőt felmelegíti a hőszivattyú. Így benti egység kellemes hőérzetet tud nyújtani nekünk az otthonunkban.

Fűtés klímával
Jonathan Borba fotója a Pexels oldaláról
Vajon olcsóbb?

Sokan azt gondolják, hogy ha még a fűtést is a klímával valósítjuk meg, akkor aztán pláne nagyon magasak lesznek a költségeink. Pedig ettől ma már nem kell félni, mert a mostani modern készülékek rendkívül hatékonyak, energiafelhasználásuk jelentősen kevesebb. Amennyiben a klímánkat rendeltetésszerűen használjuk, és rendszeresen gondoskodunk a karbantartásról is, akkor sosem kell aggódni a magas villanyszámla miatt.

Milyen előnyökkel jár a fűtés klímával?

Ha klímával fűtünk, akkor a hatékonyság mellett számos más előnyt is ki tudunk aknázni. Az egyik ilyen előny az, hogy a fűtés klímával olyan helyeken is megoldható, ahol nehézkes a gáz bevezetése, vagy pusztán csak függetlenedni szeretnénk a gázhálózattól. Továbbá sem engedély, sem kémény nem szükséges a kialakításkor.

Amennyiben csak 1-1 helyiséget szeretnénk befűteni (ahol éppen tartózkodunk), akkor szintén nagy előny, hogy a klímával ez is lehetséges. Amikor lakásfelújításra adjuk a fejünket, akkor is hasznos tud lenni a a fűtés klímával, ugyanis mind a beltéri, mind pedig a kültéri egység helye könnyen módosítható.

Természetesen szintén az előnyök között kell megemlíteni azt is, hogy a nyári időszak kezdetével ismét hűthetünk a nagy kánikula közepette, vagy akár párátlaníthatunk is a klímánk segítségével.

Felkeltettük érdeklődését? Éljen Ön is az ingyenes helyszíni felmérés lehetőségével!

További kérdései vannak? Segítségre van szüksége a céljainak megfelelő klíma kiválasztásához, és telepítéséhez? Forduljon hozzánk bizalommal, hogy a legmegfelelőbb megoldást biztosíthassuk Önnek!