Klíma töltés – hogy ne hagyja cserben klímája

Bizonyára Önnek is fontos szempont, hogy ne hagyja cserben a légkondicionáló a nyári, 30+ fokos melegben. A klíma töltés nem egy bonyolult feladat, ellenben mindenképpen érdemes szakemberrel elvégeztetni a feladatot, nehogy elveszítse garanciát.

A klíma töltés, és a karbantartás fontossága
klíma töltés
Max Vakhtbovych fotója a Pexels oldaláról

A legtöbb gyártó kizárólag akkor vállalja a maximális garanciaidőt, amennyiben a telepített eszköz szakszerűen karban van tartva. Ez a karbantartási folyamat a takarítással és a fertőtlenítéssel kezdődik.

Sokan itt késznek tekintik a munkát, ellenben elengedhetetlen ellenőrizni a teljes rendszer megfelelő működését. Ehhez hozzátartozik a klíma töltés (amennyiben ez szükséges), továbbá az is, hogy az adott hűtőközeg tömörsége elfogadható-e, vagy sem.

Érdemes az ilyen alkalmakkor azt is letesztelni, hogy van-e valahol szivárgás a rendszerben – a nem üzemszerű működés ugyanis sok bosszúságot okozhat a kánikulában.

A légkondicionálóknál a leghangsúlyosabb tényező a gáztöltet mértéke – ennek megfelelő mennyisége ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a berendezés üzemszerűen funkcionáljon. Ha nincs benne kellő mennyiségű gáz, akkor romlik a készülék hatásfoka, és a klímában található kompresszor is jobban leterhelődik. Ezek együttesen megrövidítik a légkondicionáló berendezés élettartamát, továbbá az több áramot fog felvenni, ezáltal már nem lesz annyira gazdaságos. Mindezekből kifolyólag kulcsfontosságú az időszakonkénti kétszeri karbantartás, illetve ellenőrzés.

Nem megfelelő hőmérsékletű a klíma által kifújt levegő?

Többnyire a gáz mennyiségével, illetve annak minőségével lehet a baj. Ilyenkor a légkondicionáló berendezés gázzal való töltöttsége nem éri el a megfelelő szintet.

Kérjük, hogy házilag ne próbálja meg feltölteni a klíma berendezést!

A folyamat ugyan egyszerűnek tűnhet az interneten fellelhető utasítások, és folyamat leírások alapján, de koránt sem az, és speciális szaktudást, továbbá eszközöket igényel. Kiemelten fontos, hogy ilyenkor szakembert bízzunk meg a klíma töltés elvégzésével – egyrészt a garancia miatt, másfelől otthoni eszközökkel ez nem kivitelezhető, harmadrészt pedig kárt tehetünk a készülékben.

Cégünk vállalja a klíma gázzal történő utántöltését! Nyugodtan keressen fel minket ezzel kapcsolatban, szívesen állunk az Ön rendelkezésére!